FINTEL ENERGIJA AD

FINTEL ENERGIJA Novosti Before the Bell: Posle 80 godina dan na BG berzi

Before the Bell: Posle 80 godina dan na BG berzi

20. 11.2018. Posle toliko godina, da i mi imamo prilike da napišemo ovakav naslov poput svetskih poslovnih portala koji najavljuju trgovanje na berzi.

Naime, danas, posle 80 godina oglasilo se zvono na Beogradskoj berzi, i počelo je trgovanje akcijama Fintel Energije.

Na Beogradskoj berzi danas se posle više od 80 godina oglasilo berzansko zvono čime je simbolično obeležen početak trgovanja akcijama kompanije Fintel Energija a.d. Zvono su zajednički udarili direktor Beogradske berze Siniša Krneta i direktor kompanije Fintel Energija Ticijano Đovaneti a početna cena akcije iznosila je 500 dinara.

Navodeći da je Beogradska berza osnovana 1894. godine, kako je rekao, "dve godine pre nego što je uspostavljen Dau Džons indeks kao možda i najprepoznatljivija predstava o berzama i tržištu kapitalu globalno", Krneta je kazao da je ona u vreme osnivanja bila jedna od referentnijih berzi u ovom delu sveta.

"Našem tržištu, ekonomiji, društvu u celini bilo je potrebno gotovo 80 godina da posvedoči novom tržišnom rađanju, novom javnom društvu koje na berzu ne izlazi zbog sile zakona već zbog svoje nasušne, ambiciozne vizije da se igra tržišna utalmica i da se u njoj pobedi. Zato je ovo poseban dan za nas", kazao je Krneta.

On je dodao da je ambicija Beogradske berze da ponovo postane stecište najboljih domaćih kompanija kojima je potreban kapital za finansiranje rasta i razvoja.

"Želimo da vlasnicima najboljih srpskih kompanija približimo mogućnosti da dođu do kapitala na način koji neće otupeti oštrice njihove konkurentnosti", kazao je Krneta. Navodeći da je Fintel Energija pionir u industriji energije dobijene iz vetra u Srbiji, direktor te kompanije Ticijano đovaneti kazao je da među kupcima akcija ima osiguravajućih društava, penzionih fondova i nekoliko stotina pojedinaca kao i da očekuje da će interes za kupovinu pokazati i institucionalni investitori.

Celu vest pročitajte na:

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=11&dd=20&nav_id=1471741

 

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas