FINTEL ENERGIJA AD

FINTEL ENERGIJA Novosti Windey je izabran kao preferirani dobavljač za projekat Maestrale Ring snage 854 MW. Najveći evropski vetropark na kopnu.

Windey je izabran kao preferirani dobavljač za projekat Maestrale Ring snage 854 MW. Najveći evropski vetropark na kopnu.

Zhejiang Windey Co. LTD, izabran je kao preferirani dobavljač turbine za projekat Maestrale Ring koji se nalazi u potpunom vlasništvu Fintela. Ugovor uključuje nabavku 112 turbina, kao i 10-godišnji ugovor o servisiranju i održavanju.

Kao dalji korak u implementaciji Fintelovog vetroparka, kompanija je zaključila uslovni ugovor sa Windey, globalnim liderom u rešenjima za energiju vetra, sa najsavremenijom tehnologijom turbine. Ugovor uključuje nabavku i instalaciju 112 vetroturbina WD200 od 7,7 MW i 10-godišnji ugovor o servisiranju i održavanju vetroelektrane nakon što se jedinice instaliraju. Ovo poslednje će se postići osnivanjem lokalne uslužne organizacije sa sedištem u Beogradu.

“Veoma smo ponosni što još jednom najavljujemo Windey kao našeg izabranog dobavljača turbina, što označava prekretnicu u projektu i približava ga komercijalnom radu. Ovo naglašava našu sposobnost da izgradimo vrednost u našim projektima portfelja, tako što ćemo ih unaprediti na zrelije faze i veće procene”, rekao je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor Fintel Energija A.D.

“Počastvovani smo što smo izabrani za poželjnog dobavljača za Fintelove projekte vetra u Srbiji i poverenje koje je Fintel još jednom u kazao Windey. Uzbuđeni smo što smo angažovani u najvećoj evropskoj vetroelektrani i ponovo potvrđujemo ambiciju da budemo partneri sa kupcima i dobavljačima kako bi smo energiju vetra učili profitabilnom, skalabilnom i uslužnom. Windey nastavlja svoju ambiciju da bude lider u regionu i mi ostajemo posvećeni da doprinesemo cilju Srbije u pogledu čiste energije, u bliskom partnerstvu sa Fintelom”, kaže Kai Wang, regionalni direktor odeljenja za evropske poslove.

 

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas