FINTEL ENERGIJA AD

PočetnaKo smo mi?

Ko smo mi?

Fintel Energija a.d. je već čitavu deceniju jedna od vodećih kompanija u proizvodnji električne energije iz vetra na Balkanu i danas predstavlja najznačajnijeg nezavisnog proizvođača električne energije na energetskom tržištu Srbije. Fintel Energija a.d. je prva kompanija koja je 2016. godine izgradila i pustila u rad vetroparkove u Srbiji.

U toku 2018. Godine Fintel Energija a.d. je listiralo akcije na organizovanom tržištu - Beogradskoj berzi (simbol FINT). To je bio prvi IPO na srpskoj berzi nakon skoro 80 godina. Proces Inicijalne javne ponude akcija Društva završen je 30. oktobra 2018. godine. Nakon toga Fintel Energija a.d. je delom i u vlasništvu institucionalnih investitora kao i fizičkih lica.

Fintel Energija a.d.  je u većinskom vlasništvu italijanske kompanije Fintel Energia Group SpA. Strategija uspeha Fintel Energije proizilazi iz njenog integrisanog poslovnog modela, oslanjanja na sopstvene potencijale u pogledu upravljanja većim delom celokupnog lanca vrednosti obnovljive energije (odn. pribavljanja građevinsklih dozvola i povezanih prava vezanih za izgradnju, puštanje u rad i održavanje).

Fintel Energija a.d. se bavi razvojem, izgradnjom i upravljanjem visokokvalitetnim portfoliom vetropostrojenja koji se sastoji od 13 vetroparkova u severnom i severo-istočnom delu Srbije sa ukupnim planiranim instalisanim kapacitetom od skoro 1 GW. Ukupne planirane investicije u sve vetroparkove iznose preko 1 milijardu evra.

Nakon uspešno zvaršena tri projekta, u 2019. godini Fintel Energija a.d. kreće sa razvojem najvećeg kopnenog vetroparka u Evropi -  Vetropark Maestrale Ring (600 MW). Završetak projekta planiran je u narednim godinama.

 

VLASNIČKA STRUKTURA KOMPANIJE

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas