FINTEL ENERGIJA AD

FINTEL ENERGIJA Novosti IZLAZAK NA BERZU KAO MEHANIZAM ZA RAST I RAZVOJ KOMPANIJA U SRBIJI

IZLAZAK NA BERZU KAO MEHANIZAM ZA RAST I RAZVOJ KOMPANIJA U SRBIJI

SAM organizovao panel diskusiju na temu investiranja na Berzi

17. maj 2018 – Kako pametno investirati i doneti odluku o investiranju, šta će značiti izlazak kompanije Fintel Energija na Beogradsku berzu za Srbiju, zašto je bitno za svaku kompaniju da sagleda mogućnost izlaska na berzu kao sredstva za rast, kao i investiranje na Berzi iz ugla fizičkih lica i ugla kompanije – bile su glavne teme panela „Kako pametno investirati?“, u organizaciji Srpske asocijacije menadžera.

Na panelu na kom su učestvovali Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija, Rade Rakočević, član SAMa i vlasnik investicione kompanije Senzal Capital, Slobodan Đinović, član UO SAMa i generalni direktor Orion Telekom kompanije, Siniša Krneta, direktor Beogradske berze i Ivana Stanković, menadžer u PwC-u, govorilo se i o brzini kojom se investicija može pretvoriti u novac, kao o najvažnijem kriterijumu kod kratkoročnih investicija.


„Organizovali smo diskusiju na temu investiranja na Berzi sa ciljem podizanja svesti poslovne zajednice na ovu temu i podsticanja naših članova da razmišljaju o ulaganju na Berzi kao o jednom potencijalnom načinu sticanja dodatnih prihoda, kao i da podstaknemo i domaće  privatne i porodične firme da razmišljaju o „otvaranju“ ka potencijalnim investitorima, kao mehanizmu za rast i razvoj svojih kompanija. Smatramo da je ovaj trenutak istorijski za Beogradsku berzu, jer ćemo posle 80 godina imati kompaniju koja će izaći na Beogradsku berzu i želimo da ovu činjenicu promovišemo u javnosti“, naglasila je Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a i istakla zahvalnost g. Tiziano Giovannettiju iz Fintel Energije koji je došao da predstavi svoja razmišljanja i razloge za ovaj korak.

Kompanija Fintel Energija a.d. trebalo bi u narednom periodu na Beogradskoj berzi da realizuje inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO).

„Matična kompanija Fintel Energije je listirana na italijanskoj berzi, koja je deo Londonske berze, pa smo želeli da primenimo svoje pozitivno iskustvo na lokalnom tržištu. Ideja listiranja našeg pravnog subjekta u Srbiji se javila pre godinu dana i nedavno smo završili sve neophodne procedure da bismo konačno mogli da izađemo na berzu, nadam se, početkom juna. Do sada smo investirali 150 miliona evra u obnovljive izvore energije u Srbiji, a izlaskom na berzu, ne bismo prodavali udeo, već bismo prikupljali kapital od potencijalnih investitora, da bismo dalje investirali u Srbiji“, objašnjava Tiziano Giovannetti.

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas