FINTEL ENERGIJA AD

FINTEL ENERGIJA Novosti Windey je izabran za preferiranog snabdevača za srpske projekte od 110 MW od strane kompanije Fintel Energija a.d.

Windey je izabran za preferiranog snabdevača za srpske projekte od 110 MW od strane kompanije Fintel Energija a.d.

Zhejiang Windey Co. LTD je izabran za preferiranog snabdevača za projekte: Košava faza II, Kula 2, Kula 3, Kula 4 i Ram. Ugovor uključuje nabavku 28 turbina kao i desetogodišnji ugovor o servisiranju i održavanju.

Kao naredni korak u izgradnji vetroparkova, Fintelove projektne kompanije su zaključile ugovor sa Windey-em, globalnim liderom u rešenjima za energiju vetra, sa najsavremenijom tehnologijom turbina. Ugovor uključuje nabavku i montažu 19 turbina VD 164, 3,6 MW, 3 turbine VD164 od 3,3 MW i 6 turbina VD172 5,0 MW, kao i desetogodišnji ugovor o servisiranju i održavanju vetroelektrana od trenutka kada jedinice budu montirane. Poslednje navedeno će se postići osnivanjem lokalne uslužne organizacije sa sedištem u Beogradu.

„Veoma smo ponosni što možemo da predstavimo kompaniju Windey kao našeg izabranog dobavljača turbina, što predstavlja prekretnicu u projektima približavajući ih komercijalnom poslovanju. Ova činjenica naglašava našu sposobnost da izgradimo vrednost u našem portofoliju projekata, tako što ćemo ih unaprediti kroz zrelije faze i veće procene“, izjavio je Tiziano Govannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija a.d.

Počastvovani smo što smo izabrani kao preferirani dobavljač za Fintelove projekte vetra u Srbiji i poverenjem koje je Fintel ukazao Windey-u. Uzbuđeni smo što ćemo biti uključeni u ove srpske projekte koji predvode globalnu industriju vetra na Balkanu i naglašavamo našu ambiciju da budemo partneri sa kupcima i dobavljačima kako bismo energiju vetra učinili profitabilnom. Windey izražava svoju ambiciju da bude lider u regionu i ostajemo posvećeni tome da doprinesemo cilju Srbije u pogledu čiste energije u bliskom partnerstvu sa Fintel Energijom“, rekao je Kai Wang, regionalni direktor Overseas Business Division.

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas