FINTEL ENERGIJA AD

FINTEL ENERGIJA Novosti Planiramo nove investicije u vetroparkove Srbiji

Planiramo nove investicije u vetroparkove Srbiji

Intervju Ticijana Đovanetija za eKapiju
MK Fintel Wind u oktobru ove godine otvorio je prvi vetropark u južnom Banatu. Kompanija planira izgradnju još jednog vetroparka u Vršcu, kao i energetskog postrojenja u Velikom Gradištu. O ovim projektima, ostalim planovima, kao i tome koliko je Srbija pogodna i kakve uslove pruža za investicije u oblasti obnovljivih izvora energije razgovarali smo sa sa izvršnim direktorom kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind, Ticijanom Djovaneti (Tiziano Giovannetti).

eKapija: Nedavno ste otvorili prvi vetropark u južnom Banatu, šta taj projekat znači za građane tog dela Srbije i koliko njih će zahvaljujući tome biti snabdevano električnom energijom?

Nakon što smo prošle godine otvorili prvi vetropark u Srbiji, kompanija je nastavila da širi zelena energetska postrojenja. Početkom oktobra u ataru sela Zagajica, nedaleko od Vršca zvanično smo pustili generatore u redovnu proizvodnju struje. Ukupna očekivana proizvodnja energije koja je potpuno čista na godišnjem nivou biće oko dvadeset gigavatsati, što je dovoljno energije za oko 5.500 Vrščana i domaćinstva iz okolnih sela, ali će korist zapravo imati ceo energetski sektor Srbije.

eKapija: Koliko sredstava je uloženo u ovaj projekat i kolika je ukupna očekivana proizvodnja na godišnjem nivou?

MK Fintel Wind je tokom svih ovih godina uložila velika sredstva u ovaj projekat kroz angažovanje saradnika, kupovinu zemlje, istraživanja zemljišta, takse za dozvole, izradu tehničke dokumentacije i svih ostalih koraka koji su bili neophodni i sva ta sredstva otišla su direktno u srpsku ekonomiju. U samu izgradnju smo uložili više od 10 mil EUR.

Ceo intervju pročitajte na:

https://www.ekapija.com/people/1590639/tiziano-giovannetti-izvrsni-direktor-mk-fintel-wind-planiramo-nove-investicije-u-vetroparkove

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas