FINTEL ENERGIJA AD

FINTEL ENERGIJA Novosti Počeli radovi na izgradnji vetroparka kod Vršca

Počeli radovi na izgradnji vetroparka kod Vršca

VRŠAC: Kompanija MK Fintel Wind počela je danas izgradnju prve faze trećeg vetroparka "Košava", u blizini Vršca, koji će činiti 20 vetrenjača i u čiju izgradnju će uložiti 124 miliona evra.

Kako je rečeno na polaganju kamena temeljca, planirano je da ovi radovi budu završeni do kraja 2018, i tih 20 izgrađenih vetrogeneratora imaće snagu 69 megavata (MW) i proizvodiće električnu energiju za oko 40.000 domaćinstava.

Nakon izgradnje ove prve faze vetroparka "Košava" koji se nalazi u mestu Izbište, kako je najavljeno, planirana je i druga faza koja predviđa gradnju još 19 vetrogeneratora u koje će biti uloženo više od 100 miliona evra.

Izvršni direktor kompanije Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind Ticiano Đovaneti, kazao je da je vetropark "Košava", do sada najveća investicija u Srbiji u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE).
"Nakon otvaranja prva dva vetroparka u Srbiji, još više smo posvećeni daljim investicijama i ulaganjima u obnovljive izvore energije u Srbiji u nameri da se potencijal koji ova zemlja ima što više iskoristi", rekao je on. Prema njegovim rečima, očekuje se da radovi budu završeni u predviđenom roku, a angažovaće se lokalne firme i domaći radnici.

https://www.dnevnik.rs/ekonomija/poceli-radovi-na-izgradni-vetroparka-kod-vrsca-14-06-2017

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas