FINTEL ENERGIJA AD

FINTEL ENERGIJA Novosti PRVA FAZA "KOŠAVE" ĆE DO KRAJA 2019. GODINE PROIZVODITI ENERGIJU ZA 45 000 DOMAĆINSTAVA

PRVA FAZA "KOŠAVE" ĆE DO KRAJA 2019. GODINE PROIZVODITI ENERGIJU ZA 45 000 DOMAĆINSTAVA

Izbište, 17. jul 2017– Kompanija Fintel Energija uspešno sprovodi radove na izgradnji prve faze "Košave"- trećeg vetroparka, koji predstavljajednu od najvećih investicija do sada u oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji.Pored prva dva vetroparka "Kula", u blizini Kule i vetroparka "La Piccolina" u blizini Vršca, koje je kompanija otvorila, radovi na izgradnji trećeg vetroparka se odvijaju po planu. Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji dva dalekovoda kao i trafostanice i priključno-razvodnog postrojenja, a uporedno se rade temelji za postavljanje vetroturbina. Vrednost do sada izvedenih radova premašuje 20 miliona evra.

 

„Kompanija Fintel Energija je posvećena daljim investicijama i ulaganjima u obnovljive izvore energije u Srbiji u nameri da se potencijal koji ova zemlja ima što više iskoristi. Uz stručnost i iskustvo lokalnih firmi i domaćih radnika koje angažujemo, zadovoljan sam kako radovi napreduju i očekujem da radove obavimo u predviđenom roku“, izjavio je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija.

 

Prva faza vetroparka Košava sastojaće se od 20 vetrogeneratora, ukupne instalisane snage 69 MW i proizvodiće električnu energiju dovoljno da zadovolji potrebe  45 hiljada domaćinstava. Fintel Energija će u izgradnju ovih 20 vetrogeneratora uložiti 120 miliona evra, a završetak će radova se očekuje u toku 2019. godine. U ovoj fazi investicije angažovano je preko 100 ljudi.

 

Pored povećanja ukupnog energetskog kapaciteta u Banatu, Vojvodini i Podunavlju, kompanija Fintel Energija ima u planu dodatne investicije u vetroenergiju u Srbiji i regionu.Realizacijom ovog i drugih projekata koji se nalaze u razvoju, kompanija Fintel Energija će dodatno učvrstiti lidersku poziciju u proizvodnji zelene energije.

Kontakt

Adresa:

Masarikova 5, 21.sprat,
11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 441 8531

Email: sanja.ristovic@fintel.bz

Kontaktirajte nas